Skattejagt til børnefødselsdage

skattejagt

En af de mest populære børnefødselsdagslege igennem tiderne må næsten være skattejagt – og det er ikke uden grund, eftersom det både kan være sjovt, spændende og uhyggeligt. Så tænker du nok allerede på, hvordan du lige får stablet sådan en skattejagt på benene til din søn eller datters kommende børnefødselsdag. Heldigvis har vi allieret os med Børnefest, som i forvejen har skrevet en fantastisk guide til skattejagt for børn på 7 år. Der er nemlig mange forskellige muligheder i en skattejagt, hvorfor du egentlig selv kan designe den efter dit behov. Kniber det med tiden, kreativiteten eller lysten, så er der heldigvis hjælp at finde. I denne artikel vil vi give dig idéer til den sjov og spændende skattejagt for børn i alle aldre.

skattejagt gåder

Ideer til udfordringer og poster på skattejagten

Hvad en skattejagt skal indeholde, afhænger i høj grad af, hvilken alder dit barn har. Er de mellem 4-6 år så må den helst ikke være for kompliceret, men hvis dit barn er 7 år eller ældre, så kan du med fordel overveje nogle sjove gåder og udfordringer til skattejagten. Hvis det er en af de helt store børnefødselsdage, så kan du overveje at dele børnene op i grupper, hold eller par. Så kan de både hjælpe hinanden og ikke mindst styrke båndende imellem hinanden, når konkurrencegenet blomstrer. Skal det være ekstra festligt, kan du også klæde dem ud hver for sig, hvis fødselsdagen eller skattejagten skal have et tema.

barn klædt ud som pirat

Vi har herunder samlet de bedste ideer fra Børnefest hjemmeside, som er velegnet til en skattejagt for på 7 år.

  • Æggestaffet er en simpel, men sjov og udfordrende leg for både børn og voksne. Stafetten kan udløse point eller en ledetråd i sammenhæng med skattejagten. Du skal bruge hårdkogte æg og skeer, hvorefter børnene skal løbe med ægget uden at tabe det. Du bestemmer selv niveauet ved at tilføje fordringer eller ved at lempe reglerne.
  • Sjove gåder er med til at udfolde børnenes kreativitet og intuition, hvorfor det er en god leg at have med i skattejagten. En god idé er at gemme gåderne rundt omkring, så børnene både træner det mentale, men også får lidt motion samtidigt. Du kan med fordel puste balloner op, som du gemmer gåderne i.
  • Smag og føl er en grænseoverskridende leg uanset alder, og det kan være en god måde at lære børn at bryde deres trygge rammer. En overraskende leg til skattejagten som både er sjov og spændende, fordi børnene ikke kan forudse, hvad der skal ske. Legen skal selvfølgelig ikke indeholde nogle ulækre genstande, som man måske ellers kunne finde på at gøre med voksne. Det kan være en blanding af søde og rare ting, men også nogle lidt sjove og ikke for ubehagelige smage som fx en citron.
  • Spis en ting uden hænder er endnu et hit blandt børn, og typisk vil man bruge et æble, som placeres i en spand. Her gælder det så om for børnene at spise et æble hurtigst uden at bruge hænderne.
  • Der er ingen skattejagt uden et flot skattekort, men heldigvis er det nemt at lave. Det eneste du skal gøre, er at tage et stykke papir og krølle det en smule, hvorefter du brænder kanterne stille og roligt med en lighter, så det får et autentisk udseende.
  • En skattejagt forbindes typisk med pirater, hvorfor du med fordel kan vælge det som tema. Med et fastlagt tema kan du digte en sjov og spændende historie, som kun gøre det endnu sjovere for børnene at løse skattejagten.

Der er mange muligheder med en skattejagt til børnefødselsdage, og i sidste ende er det helt op til dig selv, hvordan du vil strikke legen sammen.

God fornøjelse.