Populære drukspil på festival

festival druklege

På enhver festival bliver der indtaget alkohol i langebaner, og det er vidst ikke en overdrivelse, hvis vi anslår at 70 % af døgnets 24 timer går indtagelse af lunkne dåseøl. I takt med promillen øges stiger kreativiteten, og når fantasien får frit løb opstår der sjove druklege i campingområderne. I denne artikel retter vi fokus mod nogle af de mest populære spil på festivalerne i Danmark.

Ølbowling

Særligt Roskilde Festival er kendt for ølbowling, som i årevis har været et af de mest populære spil på den kendte festival. I dagtimerne kan det være svært at komme i gear med tømmermænd og en bagende sol, men så snart de første håndbajere er kommet indenbords, så er alt ved det gamle. Ølbowling er den perfekte leg til at komme i stemning, og der ryger hurtigt en ramme væk, når nabolejren udfordres. Reglerne er meget simple, og typisk er man fem personer om at spille, hvor der er to spillere på hvert hold samt en dommer. Er man en rigtig regelrytter, så skal de dommeren faktisk give tilladelse til hvert kast, og ikke mindst tilladelse til at holde tissepause – og dem er der mange af. Er usportslig opførelse kan dommeren ligeledes give straftåre til ballademageren.

Det skal du bruge til ølbowling:

  • To hold af to spillere
  • En dommer
  • 24 dåseøl
  • Godt humør
  • 4 festivalstole
  • Solcreme eller regntøj (det er trods alt Danmark)

Og så er du ellers garant for timevis af underholdning!

øl på festival

Keta-bowling

Keta-bowling er en af de lidt nyere festivallege, hvor der kan være flere deltagere med. Det er en god måde at få hele lejren i stemning inden nattens strabadser står på. Spillet har mange forskellige navne, men er bedst kendt som Keta-bowling, som er et spil, hvor du er delt op i to hold, der står overfor hinanden med blot en enkelt dåse eller flaske i midten. Her skal holdene skiftevis prøve at trille bold ind og vælte genstanden. Når det er gjort skal hele holdet bunde deres øl inden at modstanderholdet får rejst genstanden igen. Der bliver derfor hurtigt indtaget mange mængder øl, da det er en øl pr. spil, hvorfor det er perfekt som drukspil til en større gruppe.

Beer pong

Beer pong er en anden klassiker, vi har taget til os fra den amerikanske ungdomskultur. Den er lidt sværere at udføre på en festival, da det kræver en stabil overflade og ikke mindst kopper, som de færreste har medbragt. Derudover kan kopperne blive klamme hen ad dagene, når de genbruges – sørg derfor at medbringe rigeligt med engangskopper. Her er reglerne simple, da det handler om at få en bold i modstanderen kop på skift. Beer pong er måske den sværeste leg af de tre, da det kræver lidt teknisk snilde og et godt boldøje. Det er derfor en sjov drukleg, hvis du har et lille konkurrencegen gem i dig.

God fornøjelse!