Hold strøm med en kraftig powerbank

powerbank til iphone

Skal du på festival, udflugt eller bare på ferie, så vil du højst sandsynligt ende i en situation, hvor du mangler strøm til din smartphone eller tablet. Vores elektroniske enheder er et fantastisk tidsfordriv til lange rejser, eller til hvis vi gerne vil holde os ajour med dem derhjemme. Derfor kan det være træls, når du løber tør for strøm på farten – men det findes der heldigvis en løsning til.

En powerbank er en genial opfindelse, og er i bund og grund blot et eksternt batteri, som kan lade dine elektroniske apparater op. Du kobler typisk på vha. USB-stik, som så kan tilsluttes din telefon eller tablet. Uanset hvilken telefon du har, så vil du kunne bruge ledningen fra opladeren og tilslutte den til powerbanken. Husk at oplade din powerbank fuldt ud, så du har nok strøm til at oplade din enhed. Nogle powerbanks har en smart tænd/sluk funktion, men langt de fleste lader dog ligeså snart at de tilsluttes.

Hvor mange opladninger giver en powerbank

Afhængig af hvilken powerbank du har, vil du kunne oplade din telefon mellem 1-9 gange uden problemer. Det kan være utrolig svært at finde ud af, hvad du skal kigge efter, når du skal købe en powerbank. Udnyttelseseffektiviteten betegnes typisk i mAh, som er betegnelsen for miliampere hour, eller oversat til dansk milliampere timer. Vi har gjort det let for dig at sammenligne de forskellige styrker med antal opladninger herunder:

  • 2600 mAh svarer ca. til 1 opladning af telefon eller tablet
  • 5200 mAh svarer ca. til 2 opladninger
  • 7800 mAh svarer ca. til 3 opladninger
  • 10400 mAh svarer ca. til 4 opladninger
  • 20000 mAh svarer ca. til 7 opladninger
  • 27000 mAh svarer ca. til 9 opladninger

Husk dog på at større enheder som fx en bærbar vil kræve langt mere strøm at oplade, og derfor er ovenstående med udgangspunkt i mindre enheder som telefoner.

Hvilken powerbank der er bedst, er svært at sige, da det afhænger af dit individuelle behov. Har du et stort rejsebehov og typisk væk fra civilisationen eller lade stationer, så kan det være en fordel at købe en meget kraftfig powerbank. Hvis du derimod blot bruger din telefon meget i løbet af en dag, men løber tør for strøm sidst på dagen, så kan en ganske almindelige og lille powerbank klare sagen for dig. Der findes også flere forskellige størrelser, hvor du har mulighed for at tilslutte flere enheder på ad gangen.

Så hvilken powerbank du køber er fuldstændig op til dig – den skal blot passe til dit behov.