Derfor skal du tage på Roskilde Festival

roskilde festilval gæster

Solens herlige stråler skinner, græsrødderne gror atter igen og vi er endelig ved at komme ud af det danske vinterhi. Forårets ankomst betyder også, at vi ikke er langt fra den danske sommer, som de fleste af os har glædet os til lige siden årsskiftet. Sommeren byder på mange dejlige ting og ikke mindst en række gode festivaler. En af de mest populære i Danmark er selvfølgelig Roskilde Festivalen – og med god grund.

Hvert år tropper ca. 120.000 mennesker op i en hel uge på de tomme marker i Roskilde med et samlet formål om at have det sjovt. Festivalen er så populær, at der er opvarmningsdage med fest og farver i lejrområderne før musikfestivalen overhovedet er startet.

I år koster en Roskilde Festival billet 2.100 kr. for alle dage inkl. opvarmningsdagene, og en endagsbillet til enten onsdag, torsdag, fredag eller lørdag koster hele 1.050 kr.

Det er mange penge for unge danskere, og det kan være svært at gennemskue, hvad du helt præcist køber dig til, hvis du ikke har været på Roskilde Festivalen før. For de rutinerede festivaldeltagere handler det nemlig ikke kun om de fede koncerter og den skønne musik – tværtimod – oftest er det stemningen og den sociale oplevelse der trækker interessen blandt de unge. Stemningen og atmosfæren er ganske særlig og svær at beskrive, fordi den er så medrivende. Roskilde bliver en uge om året lavet om til et fortryllende sted, hvor alt kan ske uden fordomme og forbehold. Her anses alle nemlig for at være på lige fod, eftersom udseende, beskæftigelse og alder er ligegyldigt. Et særligt fællesskab dannes når folk samles under leg, fest, alkohol og ikke mindst sol og sommer.

I dagtimerne er det helt normalt at samles til et slag øl-bowling med nabolejren, uanset om man kender hinanden på forhånd. Alle er åbensindet, og er faktisk kommet for at møde nye mennesker – og det er netop det, som gør oplevelsen helt specielt. Når du tager i byen derhjemme, vil du typisk blive mødt af en klassisk dansker, som er en smule reserveret og afvisende for at møde nye mennesker. På festivalen er det derfor let at falde i snak med nye mennesker, uanset om det er en dreng eller pige.

De største koncerter på dansk grund

Udover den særlige stemning som florerer hele ugen i opvarmningsdagene, så skal vi selvfølgelig ikke glemme musikdagene, hvor nogle af Danmarks største koncerter afholdes. På Roskilde Festival har flere større navne spillet så som Eminem, Rihanna, Bruno Mars, The Prodigy, Kygo og mange flere. Den dyre bilet pris kan til dels retfærdiggøres, fordi du køber en billet der giver adgang til hundredvis af spændende koncerter fra både nye såvel som rutineret og populære artister. På selve festivalspladsen finder du også butikker og spændende madboder med kulinariske oplevelser. Eksempelvis kan du i food court området få en burger eller salat med orme og andre insekter.

Der er mange spændende oplevelser i vente, hvis du tager på Roskilde Festival. Det er klart anbefalelsesværdigt, og bør være på din bucket list.