Sådan udvikler du bedst muligt din forretning uden for landets grænser

eksportpartner

I Danmark er vi stolte af at være et iværksætterland. Vi fortæller os selv, at selvom vi ikke nødvendigvis har guld eller olie i undergrunden, så klarer vi os stadig godt grundet vores kreative hjerne og iværksætterånd. I stor udstrækning er det da faktisk også tilfældet. VI hylder ofte iværksættere i det private liv såvel som på nationalt TV. I mange af de seneste år har iværksætteri tilmed været et stort politisk emne, hvilket har avlet betragtelige fordelagtige lovmæssige vilkår for iværksættere. Ikke nok med at Danskerne starter nye virksomheder, udlændinge flytter også hertil for at gøre det samme.  

Det er svært at udvide – Selv for de bedste  

Det betyder imidlertid ikke, at det at starte ny virksomhed i Danmark er fuldstændig uden problemer. Det vil det aldrig være at være iværksætter. Noget af det sværeste nye iværksættere støder på er dog, hvordan de bør udvide deres virksomhed. De har været så vant til at arbejde alene og at gøre det hele selv, at det kan være svært pludselig at skulle ansætte og videregive opgaver. Netop overgangen fra lille selvstændig virksomhed til et større firma er derfor stedet, hvor mange ender med at brække nakken.  

En anden udvidelsesfase, hvor mange nye danske virksomheder skal uden for de danske grænser. Selvom Norge, Sverige og Tyskland er store markeder med lignende kulturer, gør alt fra vaner til forbindelser det svært at tage springet. Heldigvis kan man søge hjælp hos folk som Timevat på www.timevat.com.  

Få Timevat i ryggen og undgå startfejl 

Timvat er nemlig en rådgivningsvirksomhed, der hjælper andre danske virksomheder, når de forsøger at tage deres næste store spring. Det betyder blandt andet, at de rådgiver angående udenlandsk moms og anden erhvervsrelevant lovgivning i vores omgivende lande. Selvom de minder meget om os kulturelt, har de nemlig med sikkerhed ikke den samme lovgivning. Den slags rådgivning kan være en kæmpe hjælp, fordi man ofte ender med at spilde sin tid eller brænde fingrene, hvis man forsøger at gøre den slags alene. 

Den måske vigtigste rådgivning, Timevat kan yde, er imidlertid deres rådgivning angående eksportpartner. I længden skal man nemlig nok finde ud af det med de anderledes normer eller den specielle momslovgivning. Har man imidlertid ikke de rigtige kontakter, kan det være enormt svært, elle endda umuligt, at få sin vare solgt. Det er nemlig derfor så mange små virksomheder ender med at krakke, når de har vokset sig store nok til at bevæge sig uden for de danske grænser. De spytter en masse penge i foretagendet men ender med at eksportere til de forkerte eller også kan de slet ikke finde en indgang i markedet. Den skæbne kan du heldigvis undgå ved hjælp fra Timevat. Med Timevat i ryggen kan du altså få en sikker indgang på for eksempel det Norske marked, så du undgår startefejl eller måske endda at gå helt i stå.