Oplev Danmark på en helt ny måde med en fuglekikkert

Mand bruger kikkert

Når man kan høre fuglene begynde at synge, er det altid et sikkert tegn på, at foråret i Danmark begynder og sommeren banker på døren. Det vrimler med forskellige fuglestemmer og man kan høre fuglesangen i såvel haver som i skove.

Men det kan ofte være svært at få øje på fuglene, når de sidder oppe i trætoppene eller flyver højt oppe i himlen. Derfor kan en fuglekikkert gøre det meget mere spændende for dig at opleve Danmarks alsidige fugleliv.

Vælg den rigtige fuglekikkert

Hvis du er begynder i forhold til at kigge på fugle, eller amatør ornitologi som det også kaldes af dem, der går mere op i det, så kan det måske være svært at gennemskue, hvilken fuglekikkert, du skal anskaffe dig.

En fuglekikkert er egentlig ofte en normal kikkert, dog med nogle specifikationer, der gør den særligt velegnet til at kigge på fugle. Dette gælder både forstørrelsen og vandtætheden. I forhold til forstørrelsen anbefales en forstørrelse på mellem 10x og 12x. Hvis du har svært ved at holde fuglekikkerten stille, skal du nok vælge en 10x forstørrelse, da det er nemmere at styre.
Da man kan kigge på fugle i alt salgs vejr, og ofte i fugtige omgivelser, er det vigtigt at vælge en vandtæt fuglekikkert. De fleste kikkerter, der er vandtætte, er påfyldt gas af enten nitrogen eller argon, for at gøre dem 100% vandtætte.
Det er også en fordel at vælge en håndkikkert i stedet for en udsigtskikkert, når du skal vælge din fuglekikkert, da en håndkikkert er meget nemmere at håndtere og flytte.

Danmarks sommer er rig på fuglearter

Der er over 400 forskellige arter af fugle i Danmark. Ca. halvdelen er ynglefugle, mens den anden halvdel er fugle, der kun er her noget af året. Der er altså rig mulighed for at se mange forskellige fugle i Danmark om sommeren.

Grundet at vi har fredet de fleste fuglearter i Danmark, har vi mange store bestande af fugle. Dog er der også mere sjældne fugle, som det kræver en god mængde af både dedikation og held at få øje på. Disse inkluderer blandt andre den sorte stork og den hvide stork, havørnen og isfuglen. Disse er nogle af de arter, som nogle af Danmarks amatørornitologer higer efter at få et glimt af.

Lær mere om Danmarks fugle for at få den fulde oplevelse

Jo mere du ved om fuglene, jo mere spændende bliver det også at gå på opdagelse med sin nye fuglekikkert. Der findes heldigvis mange bøger og opslagsværker, hvor du kan læse om de forskellige fugle. Her kan du både læse om selve arten, dens kendetegn og hvordan du kan genkende den, og om hvor der er størst sandsynlighed for, at du får øje på den.

Dette gør det også mere sandsynligt at du får øje på mere end bare en ringdue eller en solsort. Så gå blot i gang med at lære om Danmarks spændende fugleliv og find en hel ny glæde i den danske sommers natur med din nye fuglekikkert.