Hold den bedste konfirmation hjemme i haven

Skal dit barn konfirmeres, og overvejer du at holde festen i haven? Men er du i tvivl om, hvordan du holder den bedst mulige fest, når nu den skal holdes i haven?

Så frygt ikke. For her har vi samlet en lang række råd til, hvordan du kan skabe den bedste dag for dit barn og dine gæster i din egen have.

Håb på godt vejr, men regn med dårligt

Selvom ønskescenariet uden tvivl er, at solen hele dagen kommer til at stå højt på himlen, så er det nok bedst på forhånd at forberede dig på, at vejret ikke bliver det bedste.

En god idé kunne derfor være at leje et telt, som er stort nok til alle gæster. På den måde bliver festen ikke spoleret af, hvis det skulle ende med at dryppe lidt fra oven.

Og selv hvis vejret arter sig, så kan et telt stadig være en god idé. Det bliver nemlig ofte koldt om aftenen, og med et telt og et par varmeblæsere kan du sikre, at dine gæster ikke tager tidligt hjem, bare fordi de fryser.

Skal jeg stå for maden selv? 

Det kan godt være en smule overvældende at holde en konfirmation i din egen have, da der er meget at holde styr på. Så selvom du sikkert sagtens ville kunne stå for maden selv, så er det i hvert fald værd at have med i overvejelserne, om det er noget, du har tid og ikke mindst overskud til.

Og hvis du ender med at beslutte dig for at bestille noget mad udefra, så findes der heldigvis et hav af steder, der tilbyder lækre buffeter. Det bedste råd i den henseende er endnu en gang at være ude i god tid.

Gør noget ud af borddækningen

En nem måde at gøre dit barns konfirmation til noget særligt på er ved at gøre noget ekstra ud af pynten. Hvis bare pynten spiller, så er det næsten lige meget, om festen bliver holdt i en have, på en restaurant eller i et forsamlingshus.

Guirlander og balloner er selvfølgelig altid en sikker vinder, men et godt råd er også at pifte borddækningen op. Det kan du blandt andet gøre med smukke bordløbere på hvert et bord. Vil du fuldende udtrykket, kan du købe en bordløber i samme farveskala som den resterende pynt.

Nyd det og gør dagen til jeres egen

Når alt planlægning er på plads, og den store dag endelig kommer, så er et godt råd også at huske at nyde dagen. 

For mange markerer en konfirmation overgangen fra barn til voksen, og selvom dagen er fyldt med en masse traditioner og kutymer, så er det også en dag, der kommer til at flyve afsted.

Det kan derfor være en god idé at sørge for, at der bliver taget en masse billeder til festen, så I efterfølgende kan mindes den store dag sammen og på den måde forlænge glæden over dagen.

Og sidst men ikke mindst så husk på, at der ikke er en rigtig eller en forkert måde at holde konfirmation på. Så gør dagen til jeres egen.