Disse fejl begår mange med rosacea – undgå at gøre det samme

rosacea behandling

Hvis du døjer med rosacea, så er det sikkert noget, som du er super irriteret over at have, og som du godt kunne tænke dig, der gik væk. Men det er ikke noget, der sådan lige sker af sig selv. Det kan være nødvendigt med rosacea behandling – og så er der desuden mange ting, som man bør undgå at gøre. Det kan du blive meget klogere på i denne artikel.

Pas på med solen

Det er aldrig godt for huden, hvis den modtager for meget sol, men det kan være særligt slemt for en hud med rosacea. Rosacea er en betændelsestilstand i huden, og dette kan nemt forværres, hvis man udsætter den for sol. Derfor er det f.eks. meget vigtigt, at du undgå solarium, hvis du har rosacea.

Du behandler det ikke med hudpleje

Nogle, der døjer med rosacea, er nervøse for at bruge hudplejeprodukter, fordi de er bange for at forværre tilstanden i deres hud. Det er også klart, at man bliver nervøs, når ens hud begynder at blive rød, klø og måske blusse op. Men behandling af rosacea kan altså kræve, at du bruger den rette hudpleje. Der findes nemlig produkter, der er lavet til behandling af rosacea.

Pas på med at spise krydret mad

Krydret mad kan være enormt lækkert, og der er faktisk også mange ting, som det kan være super godt for. Men det er ikke noget, der er godt for en hud med rosacea. Dette er igen noget, der kan få hudlidelsen til at blusse yderligere op.

rosacea behandling

Du bruger olie i dit ansigt

Der er mange, der kan have godt af at bruge olie i ansigtet. Der er også mange, der er vilde med, hvordan det føles, når man smører olien ud og mærker, hvordan huden suger det ind. Men det er ikke noget, der er godt at gøre, hvis man har udfordringer med rosacea. Har man rosacea, så går det nemlig desværre ofte hånd i hånd med dårlig hud. Og har man urenheder, så er det bedst, at man undgår produkter med olie.

Spis ikke mad med for meget salt eller sukker

Kosten kan virkelig have en stor indvirkning på, hvordan det står til med din rosacea. En del af en rosacea behandling kan også være, at man sørger for at undgå mad, der indeholder enten for meget salt eller sukker. Det er igen noget, der kan få hudlidelsen til at blusse op.

Rosacea behandling kan dermed bestå af mange forskellige ting.

Det er ikke det samme som uren hud

Nogle med rosacea tror desværre, at de skal behandle hudlidelsen på samme måde, som var det akne eller urenheder. Men sådan er det ikke. Det er ikke de samme produkter, man nødvendigvis skal bruge til disse hududfordringer, og der er også mange produkter til akne, der ville være for hårde at bruge til en hud med rosacea, som også er en meget sart hud.

Pas derfor på med, hvilken rosacea behandling du bruger.

Det er de lunkne bade fremover

Selvom et lunkent bad måske ikke er det, der lyder mest tiltalende, så er det faktisk dét, der er bedst for en hud med rosacea. Store temperaturudsving er nemlig igen noget, der kan have en negativ indvirkning på hudlidelsen.