Derfor starter malerprojektet med grunder


Hvis du er den kreative eller handy type, der selv sørger for opgaverne i hjemmet, så skal du måske snart til at male? Her er det vigtigt, at du ved, hvordan man gør for at skabe de flotte resultater, som du bliver glad for at gå rundt i. Men før du maler noget, så er det godt, hvis du starter med grunder. I denne artikel kan du læse mere om, hvorfor det er en fordel at bruge grunder, når man skal male.

Du kan bruge grunder til at dække

Når man skal male, så er det oftest fordi, at man gerne vil have en pænere overflade. Det kan både være fordi, at den gamle maling trænger til et nyt lag, eller det kan være fordi, at man ønsker en hel ny farve på væggen. Men uanset, så skal du i hvert fald dække den overflade, du maler på. Her er grunder fantastisk at starte malerprojektet med, fordi det danner en overflade, der gør malingen særlig modtagelig over for overfladen. Grunder sørger for, at det er nemmere at dække overfladen med maling.

Hvis der er pletter på vægge eller i loft

Måske du skal male loft eller vægge i hjemmet, og du gerne vil gøre det hurtigt og effektivt. Det kan godt være hyggeligt at male, men det er klart, at man gør det for resultatet. Derfor vil man sikkert også gerne have, at det kan gå nogenlunde hurtigt. Det kan f.eks. være, at der er nikotinpletter i loftet og på væggene, hvis der tidligere har været røget i hjemmet. Her kan man bruge grunder til at dække overfladen med, inden man maler med maling.

paint brush

Mal kun en gang efter grunder

Der er mange malerprojekter, der er hårde. Det er f.eks. enormt hårdt for nakke og ryg, når man maler loft, på grund af den position man arbejder fra, når man står og kigger op i loftet. Men hvis du starter med at give overfladen en omgang med grunder, så skal du kun male én gang efterfølgende. Der er ingen grund til, at du ikke sørger for at gøre det nemt for dig selv med grunder til dit malerprojekt.

Det flotte resultat

Hvis du skal give dig selv de bedste vilkår for at skabe et smukt og ensartet resultat, så start gerne med grunder. Grundmaling kan købes flere steder, og det kræver ingen tidligere erfaring at kunne male på, da det minder meget om almindelig maling. Du kan være sikker på, at din maling kommer til at sidde smukt, hvis du starter med en omgang grunder til overfladen, der skal males. Når du skal have et flot resultat, så anbefales det desuden ofte, at du starter med grundrens som det allerførste. Det er nemlig vigtigt, at overfladen er nogenlunde ren, før du begynder at male med grunder på overfladen. Derudover skal du huske at vente, til grunderen er tør, før du begynder at male med den almindelig maling. Der findes desuden grundere til flere forskellige overflader.