Styrketræning: derfor skal du gøre det derhjemme

mand bruger vægtskive

Styrketræning, sundhed og fitness er i stor stil blevet nye, populære trends i både Danmark og det meste af verden, og det er ikke en tilfældighed.

Fundamentet for et langt, godt og lykkeligt liv er i høj grad en stærk, sund krop, som kan holde i mange år.

Men man kommer ikke sovende til sundheden, der skal hårdt arbejde til, og derfor er det vigtigt at styrketræne og holde formen ved lige.

Ydermere har de seneste mange måneder budt på den smitsomme, uvelkomne coronavirus, som har tvunget fitnesscentre til at lukke ned i flere omgange.

Det har øget tendensen til hjemmetræning, men faktisk der i det hele taget flere gode grunde til at træne derhjemme.

Coronaens konsekvenser

Coronaen har som sagt hærget i store dele af 2020, og 2021 slipper heller ikke på den front.

Det har bevirket massive nedlukninger, blandt andet af træningscentre, hvor vægtskiver og træningsmaskiner har fungeret som effektive smittespredere.

Det er en skam, for vægtskiver, maskiner og håndvægte er blandt de vigtigste elementer i en god træning.

Heldigvis er der råd for de lukkede fitnesscentre, får man kan med fordel flytte sin styrketræning hjem til sig selv.

Ved at købe nogle vægtskiver, måske et mavehjul og lidt andet udstyr kan man hurtigt lave sit eget hjemme-fitnesscenter, som vil medføre, at man ikke kommer til at savne det lokale center.

Vægtskiver og lignende grej giver hurtigt et utal af træningsmuligheder, og mangler man inspiration, kan man efter fem minutters søgen på nettet have hundrede øvelser i banken.

sorte vægtskiver

Nemmere end normalt

En rigtig smart ting ved at træne derhjemme er, at det er langt nemmere og mere tidsbesparende, end man er vant til.

Transporttiden er fuldkommen droppet, og det samme er ventetiden ved maskinerne, bænkene og køen til vandautomaten.

Desuden skal man ikke pakke nogen taske eller tænke over, om man nu også har husket det hele, og i det lange løb sparer det én for virkelig mange timer.

Nogen vil sige, at det sociale element mangler i hjemmetræning, fordi man ikke møder nogen, man kender, som man ellers plejer i fitnesscentret.

Men det er intet problem, for man kan bare kombinere træningen med det sociale og invitere sine venner hjem til træning og måske en bid mad. Win-win!

Spar penge

Endelig skal man ikke undervurdere, hvor mange penge, der er at spare på at træne derhjemme og droppe fitnesscentret.

Medlemskaber kan koste kassen, og hvem vil ikke gerne spare en masse penge hver eneste måned?

Udstyr som vægtskiver og vægtstænger skal man selvfølgelig have købt, men det er slet ikke dyrt, og derfor vil der være rigtig mange penge at spare.

Vil man gøre det endnu nemmere for sig selv, kan man bare ønske sig nogle vægtskiver i gave til enten fødselsdag eller jul.

Når tingene er i hus, gælder det egentlig bare om at komme i gang med træningen, og man vil helt sikkert hurtigt undre sig over, hvorfor man ikke har trænet derhjemme før i tiden.