Sådan får du plads til et puslebord på toilettet

væghængt puslebord

Når det første barn melder sin ankomst eller for den sags skyld det tredje eller fjerde, så er der mange ting, som skal overvejes. Der er ufattelig mange ting, som skal købes.

Et lille barn kan hurtigt ende med at blive en rigtig dyr affære, og det er desværre sandt, at mange af tingene ikke behøves at blive købt. Der er ret mange ting, som er helt unødvendige for sådan et lille væsen. Men der er dog nogle få ting, som det kan være vigtigt at overveje at bruge penge på.

Hvis I har et stort toilet, er det for eksempel oplagt med en pusleplads derude. Det gør det nemt at skifte ble, da der er let adgang til vand, når der er brug for det. Hvis du er en af dem, der af miljømæssige og hudvenlige årsager ønsker at bruge stofbleer, så er det smart at kunne bruse lorten af ned i toilettet uden at skulle bevæge sig ud af toilettet.

væghængt puslebord

Hvorfor det er en god ide med et væghængt puslebord?

Et væghængt puslebord kan være smart af mange årsager. Hvis der skal spares på pladsen, er det smart med et væghængt puslebord. De kan ofte fås med en funktion, hvor de kan klappes op, og så er man fri for at se på stakke af bleer. På toilettet er der ofte lidt knapt med plads, og der kan et puslebord godt stå.

En ulempe ved et væghængt puslebord kan være, at der kan være lidt knapt med plads til for eksempel opbevaring. Ofte hører der nogle hylder med over puslebordet, og der kan der stå bleer, kokosolie, numseklude eller lignende.

Det er en god idé med kokosolie til den sarte babynumse, da det både smører og renser. Du kan vaske numsen helt ren bare med olie. Numseklude kan med fordel klippes ud af en gammel t-shirt. Det er både blødere for numsen, mere skånsomt for miljøet og billigt. Hvis der ligger en wetbag ved siden af puslebordet, så er det nemt at smide numseklude deri og så vaske den med en kogevask. Ammebæ er vandopløseligt, så det kan godt gå i maskinen.

Stofbleer er bare lidt bedre

Stofbleer siges at være lige så miljøskadelige som engangsbleer på grund af den store mængde vand, der bruges til fremstillingen, men også fordi de bruger meget energi på de mange tøjvaske. Men her er der nok ikke regnet med, at stofbleer ikke er pakket ind i plastik. Eller at stofblebørn ofte er to år tidligere blefri. Det er de, fordi stofblebørn kan mærke deres vandladning. Derfor mister de ikke den sensoriske fornemmelse.

Derudover udtørrer stofbleer ikke huden, da de ikke indeholder supersugende kemi som engangsbleer. Hvis du selv har prøvet menstruationsbind versus stofbind, så ville du ikke være i tvivl. Stof er bare mere behageligt mod den bløde babynumse, og det hjælper også, at den ofte skal skiftes prompte. Børnene kan hurtigt give besked, da de kan mærke det.