Gode grunde til at spille badminton

kvinde spiller badminton

Alle ved det er vigtigt at røre sig og få pulsen op engang i mellem. Der findes også rigtig mange forskellige motionsformer, og nogle er mere sjove end andre.
Hvis du er på udkig efter en sport, som er sjov, hvor du får rørt dig en masse og som du kan dyrke i fællesskab med andre, så er badminton måske noget for dig.
Her kan du læse nogle gode grunde til at begynde at spille badminton.

Det kræver ikke en masse dyrt udstyr

Mange sportsgrene kan være dyre at starte til, fordi de helt fra starten kræver en masse udstyr, der koster mange penge. F.eks. kan man ikke rigtig begynde at køre på mountainbike, før man har investeret i en cykel. Badminton er derimod en ret billig sport at gå i gang med. Alt du behøver, er et par gode sko, noget badmintontøj og en ketcher. Alle de ting kan du f.eks. finde på https://sport-net.dk. Dit badmintontøj behøver slet ikke være dyrt, og det kan også sagtens bruges i andre sammenhænge f.eks. til en løbetur. På den måde for du også mere ud af de penge, du bruger på badmintontøjet.

pige i badmintontøj og med ketcher

Det kan spilles med andre

Badminton er en social sport. Du vil altid spille mod en anden, og det er en god mulighed for at møde nye mennesker. Du kan endda også vælge at spille badmintondouble, så du har en ’holdkammerat’. Badminton spilles som regel i klubber, hvor man kan vælge at afholde sociale arrangementer såsom julefrokoster, filmaftener eller andet. Du kan også deltage i turneringer. Her har du mulighed for at møde en masse mennesker, der er dyrker den samme sport som dig.

Du får trænet dine reflekser

Når man spiller badminton, bliver man god til at reagere hurtigt, og man holder sine reflekser skarpe. Gode reflekser er meget gavnlige at have. Man bruger dem f.eks. når man kører bil eller cykler i trafikken. Hurtige reflekser gør også, at du nemt kan gribe noget, du taber eller reagere hurtigt, på uventede ting. Der er altså masser af fordele ved at træne dine reflekser.

Du får god motion

Høj energi og et hurtigt tempo er vigtigt, hvis du gerne vil have god motion ud af at dyrke din sport. Badminton er faktisk en af de ketsjersportsgrene, der har det højeste tempo, så du kan godt regne med at få pulsen op. Når du har dyrket badminton et stykke tid, vil du formentlig lægge mærke til, at din kondi er betydelig forbedret.

Det er nemt at finde et sted at spille

Det er ikke alle sportsgrene, der kan dyrkes hvor som helst. F.eks. kræver kajakroning, at man har adgang til vand, og mindre udbredte sportsgrene såsom roller derby findes stort set kun i større byer. Badminton er en meget populær sport. Det betyder også, at der findes klubber og baner næsten alle steder, også i provinsen. Derudover er det ikke en sport, der kræver nogen særlige forhold. Enhver almindelig idrætshal vil være udstyret til at kunne rumme en badmintonkamp.