Hvordan vælger man den rigtige tandlæge i København?

tandlæge

Måske skal du ud og finde en ny tandlæge, eller du har måske forsømt de der tandlægebesøg, og nu skal det altså være. Det kan godt betale sig at undersøge markedet, inden man vælger tandlæge. Men hvad skal man præcis holde øje med, før man vælger tandlæge? Kan man virkelig forhandle med sin tandlæge om prisen? Hvordan finder man en tandlæge, man har tillid til?  

Her kommer nogle tips. Tag for eksempel et kig på plus1.dk. Her kan du se et rigtig fint overblik over en tandlæges hjemmeside. 

1. Sammenlign priser 

I Danmark skal vi selv betale vores tandlægeregning, dog med et lille tilskud fra det offentlige. Når du skal vælge tandlæge, er det fornuftigt at tjekke deres priser ud. Sammenlign for eksempel 3 tandlæger, og vurder så hvilken der er billigst. Det kan godt betale sig, da der på det danske marked er fri konkurrence, også inden for tandlæger, og derfor kan priserne svinge en hel del. Du kan sammenligne priser på sundhed.dk eller borger.dk.  

Man skal dog ikke kun vælge tandlæge ud fra prisen, det handler nemlig også om, at være tryg ved den tandlæge man vælger. Man skal også huske, at mindre behandlinger har faste priser, uanset hvilken tandlæge du går til. Det er på de store behandlinger, priserne kan svinge en hel del. Men her kan man til gengæld spare en del ved at undersøge markedet. 

2. Vælg en tandlæge du har tillid til 

Noget andet vigtigt er, at man har tillid til den tandlæge, man vælger. At der så at sige er en god kemi. Det er enormt vigtigt, da man lægger sine tænder og deres sundhed i en andens hænder. Spørg eventuelt venner og bekendte om de kender til en god og ærlig tandlæge. Ofte kan man på den måde finde en god tandlæge man kan have tillid til. Man kan ofte få lov til, at få en uforpligtende snak med den tandlæge, man gerne vil have. På den måde kan du vurdere, om det kunne være en ide at vælge netop den tandlæge. 

3. Skriftligt overslag og behandling i udlandet 

Vidste du at tandlægen har pligt til at give et skriftligt overslag hvis behandlingen bliver dyrere end 2500 kr.? Det betyder, at du nemt og overskueligt kan sammenligne priserne hos andre. Nogle gange kan det betale sig at få en tandlægebehandling i udlandet, men overvej om prisen, rejsen osv. hænger sammen.  

Det er også vigtigt at undersøge, om det kan betale sig, hvis du skal komme flere gange. Så kan det måske bedre betale sig at få et godt tilbud eller overslag ved en tandlæge her i Danmark. Du skal også være opmærksom på, at du ikke kan klage over udenlandske tandlæger her i Danmark. Der er mange ting at tage i betragtning, når man skal ud og vælge tandlæge. Men det kan godt betale sig at kigge sig for og få valgt den helt rigtige tandlæge. På den måde sikrer du dig en tandlæge, som du er tryg ved og samtidig til en fornuftig pris.