Vælg mosaikfliser til dit badeværelse

mosaik

Mangler du nye fliser til dit badeværelse? Har du overvejet mosaikfliser? De kan gøre dit badeværelse helt unikt; der findes ikke to badeværelser med den stil af fliser, der er ens. De er helt specielle, og de kan danne lige præcis det udtryk, som du går efter. 

Hvad er mosaik?  

Hvis du ikke helt er med på, hvad det helt præcist er, kan du se med her. Traditionelt set er mosaik en kunstart. Det er en meget gammel form for kunst, hvor man skaber et stort billede ud af en masse små fliser. Fliserne er ofte kvadratiske, men man kan bruge mange forskellige former, og nogle bruger også knuste fliser.  

Du har måske set et vindue før med en figur eller et mønster i lavet ud af forskellige stykker af farvet glas; det er et eksempel på mosaik. Det kan laves i glas, marmor, sten og mange andre typer materialer. 

Mosaik til badeværelset 

Når man siger, at man har mosaikfliser på sit badeværelse, betyder det ikke nødvendigvis, at man har et helt kunstværk derinde. Mosaik på badeværelset består oftest af fliser, der sammen danner et mønster eller en farvepalette, men sjældent et reelt motiv.  

Dog er der ingen grund til at begrænse sig selv; du kan opnå præcis det look, som du leder efter, med de rette fliser. Det handler bare om kreativitet og viljen til at opsøge det. 

Det moderne look 

Det indtryk, som fliserne giver, kommer an på deres form og farve. Går du efter den moderne stil, er det bedst med fliser i neutrale toner. Det vil sige farver som sort, hvid og grå. De kan give et lidt køligt look, men det er en del af den moderne stil.  

Det er super elegant, og det bliver forstærket af hårde, geometriske former, som for eksempel rektangler og kvadrater. Det skaber ikke så meget dynamik og er derfor meget beroligende for øjnene. Det kan gøre dit badeværelse superbehageligt at være i, hvis det er den stil, som du er vild med. 

Det kunstneriske look 

Det kunstneriske look er noget helt andet. Det handler stadig om form og farve, bare andre former og farver. Med det kunstneriske look vil man ofte foretrække mere dynamik, og det kan du nemt skabe med mosaik. Her kan det være en god idé med fliser af forskellige farver, eller fliser, som er mønstrede. Det gør fliserne spændende at se på, og giver rummet en frisk fornemmelse.  

Du kan vælge fliser i forskellige former, så du får en masse linjer på forskellige led, så det bliver rigtig dynamisk. Her kan knuste fliser være en genvej; de har ofte allerede forskellige former og forskellige farver. 

Mosaik til dig 

Du ved bedst selv, hvad du kan lide, og du kan altid finde inspiration online. Mulighederne er uendelige; det handler bare om at vælge. Mosaik er smukt, det er unikt, og det kan være moderne eller kunstnerisk eller sjovt eller noget helt andet, alt efter hvad du foretrækker.  

Den svære beslutning er ikke om du skal have mosaikfliser eller ej; den er om hvilke mosaikfliser, du vil have.