Undgå at blive sygemeldt med stress

sygemeldt med stress

Hvert år er der rigtig mange danskere, der bliver nødt til at trække sig fra det danske arbejdsmarked, fordi de har fået stress. De har ganske enkelt for meget at se på, og derfor lukker hjernen og kroppen ned, og vil ikke længere arbejde. Det er en enormt sørgelig skæbne, og hvis man først er blevet ramt at stress en gang før, er man altid i overhængende fare for at blive ramt igen. Med andre ord slår lynet altså i den grad ned to gange det samme sted.

Nemmest at forebygge

Det bedste man kan gøre, hvis man gerne vil beholde sin stilling og sin travle karriere er derfor at forebygge stress. Desværre er der dog ikke nødvendigvis nogen fast formular til forebyggelse af stress. Der er ikke et fast antal timer om ugen, man skal holde fri i eller noget bestemt, man skal gøre. Forebyggelse af stress er nemlig enormt personligt, og handler jo sådan set bare om at få hjernen til at slappe af, så den glemmer den undtagelsestilstand, den kommer i, når travl arbejdsdag følger travl arbejdsdag.

Det er dog vigtigt at huske, at forebyggelse af stress heller ikke bare handler om at holde fri fra arbejde, ligesom det heller ikke nødvendigvis behøver at indebære at slappe af på den ene eller den anden måde. Det vigtigste er sådan set, at man så at sige har hovedet med i, hvad man gør. For rigtig mange kommende stressramte, slår det dem nemlig allerede noget tid før, de bliver ramt af egentlig stress, at noget er galt, og at det hænger sammen med deres excessive arbejdskalender.

Lad hjernen tage fri

De fleste formår dog ikke at få deres hjerner til også at tage en pause, og så ender de alligevel med at blive sygemeldt med stress. Hvis man kan mærke stressen komme krybende, eller hvis man bare ved, at ens nuværende kalender er uholdbar, skal man derfor forsøge at tage helt fri med både krop og sind. I sidste ende vil det være den bedste løsning for både medarbejder og firma.

Det er dog nemmere sagt end gjort, og derfor findes der læger, der eksklusivt beskæftiger sig med forebyggelse af stress. De har gjort det til en hel viden, og hvis du er bange for, at du er ved at udvise tegn på stress, kan du med fordel tage en snak med sådan en læge.

meditation

Du behøver ikke engang at være i deres lokalområde, da de gode råd og værktøjer til forebyggelse af stress sagtens kan gives videre over telefonen. Bare det at have nogen at snakke med om det, kan være nok for nogle, mens andre virkelig nyder godt af deres ekspertviden og de værktøjer, de kan foreslå.

Hvis du ved, at stress er et større problem på din arbejdsplads, kan du med fordel også foreslå din chef, at i hører en af disse stresslæger på virksomhedens vegne, så denne kan give medarbejderne såvel som ledelsen redskaber til at undgå stress.