Sådan finder du den rigtige lænestol

Retro lænestol

En moderne og flot indretning kræver lidt af hvert. Trends kommer og går, og hvis du vil følge med, skal du være hurtig. Er din stil ny nordisk, minimalistisk, maksimalistisk eller noget helt fjerde?

Her i Danmark har vi et ry for at være sikre, stilrene og til tider retro inspirerede i vores indretningsstil. Vi har mange store designere, som Børge Mogensen, Wegner eller Arne Jacobsen, som også hitter i udlandet. Stilarten har bredt sig til udlandet, men du kender med garanti allerede stilen fra danske hjem. Retro lænestol, teaktræ og ikonisk design møder du mange steder. På https://hemmingseninterior.dk/collections/laenestole finder du et stort udvalg af lænestole.

Det gode ved denne stil er, at den egner sig til alle mulige forskellige indretninger. Du kan være ganske sikker på, at hvis du investerer i et designermøbel, kan det følge dig mange år og indretninger endnu.

Her ser vi på den famøse lænestol, der er indbegrebet af en klassisk og elegant indretning. Der er nemlig nogle tips og tricks til, hvordan du finder den bedste stol for dig.

Hvordan finder du det bedste design?

Det kan være lidt af en jungle at finde den perfekte stol til din stue, dit kontor eller hvor den nu passer bedst. Vi har samlet tre vigtige punkter, der kan hjælpe dig med at afgøre, om du har fundet den rigtige lænestol.

  • Formål
  • Komfort
  • Design

Formål

Det er en god ide at være afklaret inden, du begynder din jagt på en retro lænestol at finde ud af, hvad den skal bruges til. Skal det være en stol, du kan flade ud i foran fjernsynet? Eller er det tanken, at den skal bruges mere som skuestykke? Eller måske skal din stol bruges som i gamle dage – til samtaler og nærvær?

Formålet har en klar indvirkning på, hvad din lænestol skal kunne. Det nytter f.eks. ikke noget, at man ikke kan sidde i stolen i lang tid, hvis den er ment som et hvilested.  

Har du først formålet på plads, kan du gå videre til næste punkt.

Komfort

Stolens komfort afhænger netop af formålet. Er en god komfort altafgørende, kan du se nærmere på stole, der er justérbare. Måske vil det gavne at kunne få benene op også. Er din stol mere ment som et smukt indretningselement, er komforten ikke på samme måde vigtig.

Der findes selvfølgelig mange stole, der både er smukke og komfortable, men du skal i hvert fald være opmærksom på, hvad der kommer først. Komfort eller design. Hvis du skal tage valget mellem disse to, hvad er så vigtigst for netop dig?

Derfor er det næste punkt heller ikke helt underordnet.

Design

Med de mange designs og udtryk som lænestole fås i, er det vigtigt at finde det, du synes, er lige dig. Det heldige er, at man med retro lænestole ikke kan gå meget galt i byen. Grunden til disse designs også er blevet så populære er, at de egner sig til mange forskellige indretninger.

En lænestol er alt andet lige også et møbel, du skal kunne holde ud at se på. Selvom komfort kan være øverst på listen, gælder det om at finde en lænestol, du synes er pæn.