Sådan får du skiftet din el-tavle

El tavle

El-tavlen derhjemme, er en ting, der er meget vigtigt for at få alt el til at køre rundt, men det er ikke en ting man nødvendigvis tænker meget over til hverdag. Det er dog vigtigt, at man holder lidt øje med den, så man kan finde ud af, hvornår man skal skifte den eller, hvornår der er noget galt som skal repareres.

Der er mange firmaer, der beskæftiger sig med at reparere el-tavler, og derfor er det ikke særligt besværligt at få skiftet den derhjemme. Du kan læse med her, hvis du vil finde ud af, hvordan og hvornår den skal skiftes.

Hvordan får man en ny el-tavle?

Hvis du vil have en ny tavle, så er det en god idé at finde et el-firma, der kan hjælpe dig med at sætte det op. Det er ikke muligt, eller i hvert fald ikke en god idé, at gøre det selv og resultatet bliver meget bedre, hvis man finder nogle professionelle, der er gode til at gøre det.

Du kan gå på nettet og finde mange firmaer, der kan klare opgaven. Men det vigtigste man skal tænke på er, hvor gode anmeldelser et firma har fået, og hvor tæt på de er for dig. Et firma der kan hjælpe dig, hvis du skal have ny el-tavle er Reel-instalation. Og på deres hjemmeside kan du læse mere om hele processen.

De kan let installere alle mulige former for ting, som for eksempel el-tavler. El-tavlen, skal i følge loven, være sat rigtig op, så derfor er der vigtigt, at man finder et firma, der virker, som om, at de har styr på sagerne. 

Som indehaver af en ny tavle, skal du regne med at komme af med cirka 3.000 til 10.000 kroner, men du kan selv vælge, hvilken prisklasse du mest hælder til. Prisen kommer jo selvfølgelig også an på, hvor meget kapacitet, der skal være på, så det skal man lige være opmærksom på.

Hvornår skal man skifte sin el-tavle?

Man skal oftest have skiftet sin el-tavle, hvis man har en meget gammel en for eksempel, hvis man lige er flyttet i nyt hus, og de gamle ejere ikke har skiftet el-tavlen i mange, mange år.

En nyere el-tavle, kan være sikre, og mere effektiv, så det er helt klart værd at investere i. Man kan også få skiftet den, hvis man er i gang med at renovere, og skal have et helt nyt el-system. Så kan det være nemmest bare at skifte tavlen ud, da el og el-tavlen oftest passer sammen.

El-tavler har en specifik kapacitet, så hvis du ved at du på et tidspunkt, har brug for mere el, så skal man også udskifte sin gamle tavle. Det kan for eksempel være, hvis man får nyt køkken, og i den forbindelse, vil udbygge det lidt, så kræver det mere el.

En el-tavle kan altså være nødvendig i et par situationer, og det er vigtigt at have det i mente, så man ikke står uden strøm, fordi man lige havde overset at opdatere den.