Pift din skandinaviske stil op

mexikansk hængekøje

Den skandinaviske indretningsstil har været dominerende igennem en længere periode i mange danskeres hjem. Det betyder lyse sarte eller brændte farver, lyst træ, skind og pels, i den samme harmoniske farvepalette, derudover er sniger de grønne planter sig endnu mere ind i indretningen, det er alt fra helt små plante, til store palmelignende træer. Denne stil er meget populær hvilket er forståligt da det giver en dejlig ro, med de lyse farver og den lettere minimalistiske stil. Det kan dog også blive en tand for kedeligt, en måde a undgå at din indretning bliver kedelig, kan være ved at inkludere noget lidt mere eksotisk eller i hvert fald anderledes.

Gør indretningen spændende med en hængekøjestol

Hængekøjer og hængekøjestole bliver for en del mennesker forbundet med det eksotiske Sydamerika. Det kan derfor måske virke malplaceret med en hængekøjestol i hængende i loftet i din stue, men det kan give rigtig god mening. En hængekøjestol kan være lige det element der give din indretning et friskt pust. Hængekøjestolen er lidt et undervurderet møbel. Hvis man har prøvet at sidde i en ved man præcis hvor behageligt det egentligt er. Man kan sige at en hængekøjestol er en lidt mere spændende udgave af en gyngestol. Der er noget helt intuitivt rart ved at sidde i en hængekøjestol, da den er løftet fra jorden, og den svajer stille og roligt. Det gør at det er enormt afslappende og beroligende at sidde i den. Den ro passer jo rigtig godt ind i resten af den skandinaviske stil.

hængekøjer fra udlandet

Et dekorativt element

Mange møbler og sofaer er lave og har en loungeagtig stil, derfor kan det være godt med en hængekøjestol, da er hævet over jorden, det gør at den få et meget let udtryk, samtidig med det giver modspil til de lave møbler. Man kan få mange hængekøjestole som er lavet i det flotteste naturhvide materiale. Alt efter ens smags, kan man vælge en mere klassisk i hvid bomuld eller hør, eller man kan gå den lidt mere eksklusive vej, og finde en hængekøjestol som er vævet som et net. En hængekøjestol ikke vil tage for meget af fokus fra resten af stuen, den vil med sin lethed og lyse farve, være et meget dekorativt element i din indretning, derudover er det en rigtig god måde at få liv i et hjørne, som ellers ser lidt tomt og nøgent ud.

Ophæng af en hængekøjestol

Noget der måske stopper nogle, er at fordi det kan virke som lidt af et projekt at få sat hængekøjestolen op. Men det behøver slet ikke være særlig vanskeligt, man skal dog først og fremmest sikre sig at loftet består af et materiale som er sollidt nok til at hængekøjestolen kan hænge ordentligt fast. Noget man også kan tage stilling til når man skal hænge den op, er om man foretrækker at den ikke bevæger og gynger så meget, eller om man lige præcis sætter pris på at hængekøjestolen er mere livlig end de andre møbler. Kan man godt lide den er svajende og gyngende, så skal man helt sikkert montere den ved hjælp af en fjeder. Den er nemlig med til at give stolen mere bevægelse.