Mål din iltmætning med en iltmåler

iltmåler

En iltmåler, også kaldet pulsoximeter er et apparat der nemt og hurtigt kan måle din iltmætning i blodet samt din puls. Det er i mange standard sundhedsundersøgelser en del af de parametre de måler på, men det er særligt relevant for ældre, og folk der lider af rygerlunger eller blot har dårlig iltoptagelse i lungerne af en eller anden årsag.  

Vælg en iltmåler i høj kvalitet 

Heldigvis, er det muligt for dig at købe din egen iltmåler, således at du til enhver tid kan måle og bedre forstå eventuelle symptomer, eller for at tracke eventuel bedring i din tilstand.  

Når du kigger efter den bedste iltmåler, så er det vigtigt at du ikke kun går efter pris men også efter kvalitet. Som mange andre produkter, kan man hurtigt falde i den fælde, at man køber det billigste som viser sig at være behæftet med fejl, eller slet og ret er udueligt. På shop.7d.dk kan du få den bedste iltmåler på markedet, og dermed være sikker på ikke at bruge unødig tid og ressourcer uden resultat.  

Hvordan virker det? 

Helt praktisk fungerer iltmåleren sådan, at du åbner apparatet for at gøre det muligt at indsætte din finger til måling. Derefter skal fingeren sættes helt i bund, og du kan lade apparatet lukke sig om fingeren for at kunne måle. Der sidder en knap foran på displayet, og den skal du trykke på i op til to sekunder. Efter allerede ti sekunder vil målingerne vise sig på skærmen. Iltmåleren viser dig iltmætning, også kaldet saturation, den viser puls, og den viser PI, også kaldet perfusion som er en indikator for kredsløbets styrke.  

Hvorfor er iltmætning vigtig? 

Iltmætningen i din krop afspejler hvordan transporten af ilt fra lungerne og ud i kroppen fungerer. Ilten skal ud til organer og celler for at kroppen kan fungere optimalt. Iltmætningen viser ganske enkelt, procenten af ilt i blodet. Og denne tal skal være højt for at kroppens processer kører som de skal.  

Har du for lav ilt i blodet kan du opleve symptomer som stakåndethed, et øget behov for søvn, konstant træthed, følelse af slaphed samt bleghed i huden. Selvom disse symptomer kan være en normal del af det at blive ældre, er det altså vigtigt at man søger læge hvis man oplever disse, både som ung og gammel.  

Fanger man det ikke i tide, kan symptomerne forværres og blive til decideret hjertebanken, bevidsthedssvækkelse, smerter og kramper eller prikken og stikken i tæer læber og fingre.  

Et overset symptom er koncentrationsbesvær, og den mentale tilstand er i det hele taget meget påvirket af blodets iltmætningsniveau. Lave mængder af ilt reducerer hjernens normale funktion, ligesom det reducerer ydeevnen for kroppens andre organer.  

Derfor er iltmåling en vigtig del af de fleste sundhedstjek, da det netop er en super vigtig agent i vores overordnede velvære.  

Det er faktisk så vigtigt, at man hos nyfødte også har fået fokus på tjek af iltmætning, da en lav iltmætning kan være indikator for hjertefejl. Hermed kan man altså fange disse tilfælde med det samme og igangsætte tidlig behandling.