Indret din bolig – køb en Matisse plakat

matisse plakat

Boligindretning kan være mange ting. Lige fra spisebord til køkkenskabe til gulvtæppe, er det essentielt hvordan du indretter dit hjem.

Indretningen skal være rammen om dit liv. Der er vigtigt at vælge inventar, som du føler dig tryg og tilpas i. Derfor kan det varmt anbefales at investere i en Matisse plakat, til at sprede den gode stemning i en stue eller et soveværelse. Kunstnerens sirlige streg skaber noget helt særligt i et rum, og du vil uden tvivl få stor glæde af kunsten i dit hjem.

Kunst i hjemmet

Det er vigtigt at have kunst derhjemme. Det beriger hverdagen og giver rum til æstetisk tilfredsstillelse og refleksion.

Kunsten kan være det der får dig til at stoppe op og se dig omkring i en travl hverdag. Det kan også være den der får dig til at falde i staver, så tankeren kan flyve frit.

Det er en undervurderet ting at give sig hen, til kunsten, men også til mange andre ting. Det er en vigtig ting at gøre, og det starter med kunsten. Kunsten kan bare mere end et TV fx kan. Det meditative ved at se på et smukt kunstværk, er unikt og essentielt.

Der kan også være særligt inspirerende at se på det samme kunstværk igen og igen. Når værket hænger i dit eget hjem som en Matisse plakat, har du denne unikke mulighed. Du kan fordybe dig grundigere end ellers, se alle de små detaljer.

matisse plakat

En særlig streg

Henri Matisse er ikke som så mange andre kunstnere. Han er én blandt få andre, der i sin tid har revolutioneret kunsten.

Han blev født ind i en tid med realistisk kunst. Smukke realistiske billeder af hverdagens helte, en hyldest til det almindelige menneske. Det og så religiøse motiver, kunst var på dette tidspunkt stadig, i nogen henseender, et håndværk som man kunne bruge som levevej. Religiøse motiver er som regel bestillingsværker, dermed har de mere teknisk end kunstnerisk værdi.

Matisse brød med denne tradition, sammen med Pablo Picasso er han en af fædrene til kubismen.

En ny kunstform

Tanken bag kubismen er, at genstande og motiver har en essens, som i virkeligheden er det man forsøger at male frem som kunstner.

Maler du for eksempel en kvinde, kan du se hele vejen rundt om hende, og derefter male de dele som du føler giver hendes udtryk. Det kan være at du maler hendes ansigt i profil, men alligevel maler begge hendes øjne. Derfor er det banebrydende kunst.

Indtil dette tidspunkt havde stort set alt kunst været baseret på virkeligheden. Nogle gange en religiøs virkelighed, men den virkelighed der var konsensus om. Kunstneren havde ikke i samme grad sin egen stemme. Vi var meget langt fra kunst der kunne provokere nogen.

Det kan mærkes i stregen at Matisse udfordrer ukendt territorium. At han er en af tidens pionerer. At der her skubbes grænser, som ingen hidtil kunne have forestillet sig mulige.

Derfor er det netop Matisse plakater der vil gøre dit hjem til et særligt roligt rum.