Hold dig varm i vinteren

nattøj mænd

De kolde tider i Danmark er svære. Diskussioner omkring beklædning er altid oppe, for du skal ikke klæde dig for varmt og du skal i den grad ikke have for lidt tøj på. Variationen mellem at være inde i en opvarmet stue med en tændt pejs også ud i bidende kulde med klaprende tænder, er dømt til at give en god omgang forkølelse.

Det er en forkølelse vi alle forsøger at undgå. Vi føler at vi gør hvad vi kan. Vi påfører os hue, halstørklæde og handsker. Vi har købt en god, tyk dunjakke og varme vinterstøvler. Men er det egentligt nok?

Mest udsat om natten

Problemet er at vi går mest op i hvordan vi klæder os selv når vi er udendørs. Bevares har vi formentlig skiftet tennissokkerne ud med striksokker og t-shirten er blevet en sweater. Det er bare vores klæder både når det er bidende koldt, og når det er lidt småkøligt.

Den uheldige variation i vejret sammenlignet med vores klæder mærkes bedst, når det er aften og nat. Nattøj mænd er et godt eksempel på problematikken. I sommerheden vil mænd måske sove i der boxershorts og klare den med det. I efteråret og gennem vinteren dækkes mere af kroppen.

Her trækkes nattetøjet frem fra skufferne og sutskoene kommer ligeledes til at stå ved siden af sengen så vi ikke mærker vores kolde gulv. Som kulden øges så tilføjer vi vores lag. Skiundertøj kommer frem og vi begynder rigtigt at varme op i vores hjem.

nattøj mænd

Varriér beklædningen

Når det er sådan at temperaturene udenfor skifter som det gør, så skal vi også skifte vores lag. Det er ikke noget alle tænker over. I nætterne har vi vores mandenattøj også gemmer vi os under en dyne og måske knuger os ind til vores partner for at få varme på den måde. Samtidig sover vi så vi er måske ikke lige så bevidste om, hvor meget vi fryser imens.

I dagtimerne derimod kan temperaturerne sandelig også skifte. Det kan være fristende at beholde laget med skiundertøj på som vi gennemgår vores hverdag, men temperaturen er anderledes. Hvorfor er dette vigtigt? Det er det, fordi din krop får i dagtimerne tilvænnet sig den temperatur med det ekstra lag.

Når aftenen så kommer, så begynder temperaturene at falde yderligere. Det bliver koldere. Din oprindelige løsning har været at tage mere tøj på. Men hvis du har beholdt det antal lag ved lige som du påførte dig, da det blev koldt dagen før, hvad gør du så? Det er her, at du netop opdager, hvorfor det er nødvendigt at du klæder dig varieret.

Hvis du klæder dig varieret, så kan du klæde dig varmere på som temperaturene falder. Kroppen vil have mulighed for at sige til dig at det er koldt om aftenen, og du kan trække det samme lag frem fra i går og det virker varmere. Det kan endda have hvilet på radiatoren gennem aftenen. Det kan du ikke, hvis du tager det på for tidligt.