Gør noget ekstra særligt ud af påsken

Påskepynt

I løbet af påsken har mange danskere tradition for at rejse til for eksempel sommerhusene. Påsken er en tid, hvor der ofte bliver spist store mængder mad – især chokolade!

Det er dog ikke kun i Danmark, at påsken fejres. overalt i verden findes der mennesker af alle religioner og troer, og selv om påsken mest er kendt som en kristen højtid, så har den alligevel rødder i mange andre religioner.

Pynt op til påske

Påske er en højtid, hvor man traditionelt pynter sit hjem og spiser massere af god mad. Der er mange forskellige historier omkring, hvorfor vi pynter os om til påske. Nogle siger, at det er for at minde om Jesus’ opstandelse, mens andre bare synes, at det er hyggeligt. Uanset hvorfor, er det et skønt ritual at slutte foråret med. I Danmark er der mange forskellige traditioner for påsken. Nogle gange spiser man frokost sammen, andre gange er det aftensmaden, der er i fokus. Og så er der selvfølgelig også tradition for at give hinanden påskeæg. Det er især børnene, der synes, at det er sjovt at finde æg henover påsken – også selvom de ikke altid har lyst til at spise dem!

Du kan finde flot påskepynt hos Rikki Tikki Shop.

Påskepynt gør påsken lidt mere hyggelig,

Nogle vælger at pynte med friske blomster, andre med fine påskeæg og igen andre med smukke kunstige blomster. De fleste vælger at have en blanding af det hele, så der er både lidt farver og forskellige materialer. Nogle familier har endda deres helt egne traditioner for, hvordan man pynter op til påsken. Uanset hvilken type påskepynt man foretrækker, så er det vigtigste jo, at man føler sig godt tilpas i sit eget hjem. Det er hyggeligt at pynte sit hjem op til påsken, og det kan være med til at skabe en helt særlig stemning. Det er også en god måde at lukke foråret på og gøre plads til sommerhalvåret. Mange synes, at det er dejligt at kunne have noget pynter op, der minder om påsken hele året rundt. Så selvom man ikke fejrer påsken religiøst, kan man stadig nyde alle fordelene ved at have påskepynt i sit hjem.

En kirkelig højtid i Danmark

Påsken er en af de store kirkelige højtider i Danmark. Den markerer Jesu opstandelse fra de døde og fejres som et symbol på nyt liv. I den katolske kirke begynder påsken 40 dage før pinsen, men i protestantiske lande som Danmark begynder påsken typisk fire søndage før pinse. Datoen kan dog variere lidt alt efter, hvor mange uger der er mellem jul og pinse.

Gør noget særligt ud af påsken

Påskeferien er en tid, hvor mange familier tager på ferie. Men det kan også bruges til at besøge familie og venner. Det er vigtigt at bruge tid sammen med dem, som vi har kær. Påskeferien er en mulighed for at gøre netop det. Påsken er også en tid, hvor mange danskere bruger tid i naturen. Påskefrokosten kan holdes udendørs, og det er hyggeligt at gå en lang tur sammen med familien efter maden.