Få hjælp til at løse jeres udfordringer i parforholdet

parterapi

Hvis du oplever, at det er gået i hårdknude mellem dig og din partner, så kan du klart anbefales at læse med her. Hverdagens stress og jag, forskellige opfattelser, uhensigtsmæssig kommunikation og et hverdagsliv omkring børnene, som skal koordineres, det er alt sammen noget, som kan gøre, at jeres parforhold får nogle udfordringer. De udfordringer kan gøre det anstrengende for jer at finde glæden ved hinanden.  

Søg hjælpen 

Du og din partner behøves ikke kæmpe alene med at få det bedre sammen. Ved at i henter hjælp ved en parterapeut, kan i sammen komme i en konstruktiv dialog omkring jeres udfordringer. Sammen kan i finde frem til, hvordan i ønsker, at jeres parforhold skal være, og hvordan i ønsker at leve jeres liv.  

I Danmark går man i højere og højere grad fra hinanden. Det kan være nødvendigt for nogen, men før det når så vidt og udfordringer så komplekse, så er det klart en god idé at gå i parterapi. Hvis du ønsker at vide mere, så kan du klikke ind på hjemmesiden thepraxis.dk. Her finder du en parterapeut i Københavns området, som kan hjælpe jer.  

Hvordan hjælper en parterapeut? 

I parterapien handler det ikke om, at I bliver rådet til at leve på en bestemt måde. Det er op til jer at finde frem til, hvordan i ønsker, at leve jeres liv sammen. I parterapien kan I blive klogere på hinandens perspektiv, og dermed forstå nogle af de mønstrer i har i jeres dialog med hinanden. I bliver hjulpet til at vise jer selv noget mere over for hinanden. Problemer i parforholdet kan ofte handle om, at begge parter ikke i tilstrækkelig grad kan forstå, hvorfor den anden gør eller siger, de ting de gør. Dialogen i parterapien er derfor et gavnligt redskab, hvor i bliver bedre i stand til at kigge indad, vise sårbarhed og opnå hensigtsmæssige handlemønstre sammen.  

Det kan betale sig at gå i parterapi 

At gå i parterapi anses ofte som en noget bekostelig affære. Det er da heller ikke det billigste man kan foretage sig. Hos The Praxis koster en parterapien 1.200 kr for 80 minutter i fysisk form og 700 kr. for 60 min. som online terapi. Lad jer ikke forskrække af priserne, det er nemlig rigtig godt givet ud.  

Parterapien kan i sidste ende være med til, at jeres parforhold eller familieliv reddes. Ofte har udfordringerne, konflikterne og uoverensstemmelserne det med at hobe sig op. Hvis I ikke får hjælp til at løse de udfordringer i har, kan den eneste løsning for jer være, at i må gå fra hinanden. Det er enormt svært, om end umuligt at bryde de uhensigtsmæssige mønstre, man har sammen. Der kan være alle mulige grunde til, at de mønstre opstår.  

I kommunikationen med hinanden, svarer det verbale sprog kun til omkring 20 %. De resterende 80 % af kommunikationen handler om forforståelse, tidligere erfaringer og kropssprog. Uden hjælp kan det være enormt svært for jer at identificere, hvordan jeres udfordringer kan løses.