Derfor hitter reformertræning

reformer træning

Er du også nysgerrig på, hvad reformertræning er, og hvorfor det er så populært? Så er du kommet til det rigtige sted. Her kommer der nemlig en forklaring på alle de spørgsmål, du skulle have om træningsformen.

Hvad er reformertræning?

Reformertræning udspringer fra pilates, hvor der er fokus på kroppen styrke og ikke rå muskeltræning. Det er en træningsform, hvor man bruger hele kroppen, samtidig med at man skåner den del af kroppen, der ikke må udsættes for overbelastning.

Reformertræning udføres på en maskine, hvor man dyrker en form for pilates på. Maskinen er udstyret med fjedre, som giver modstand, og det er ved hjælp af disse fjedre, at man gør kroppen stærk. Træningen har som sagt skånsomt for de områder, man skal passe på – f.eks. knæene – fordi man enten sidder eller ligger ned i de fleste af øvelserne, man laver på maskinen. Du kan finde en træning med reformertræningsmaskinen på https://www.energii.dk/. Så bliver man også samtidig guidet, så man er sikker på, at man laver øvelserne korrekt.

Hvordan opstod reformertræning?

Reformertræning opstod, fordi en mand ved navn Joseph Pilates blev sengeliggende, hvor han var træt af, at han ikke kunne træne. Han fik derfor idéen til at lave en træningsform, man kunne lave liggende. Når man træner på en reformermaskine er der derfor ofte fokus på de stille men effektive træningsøvelser, og man kan træne hele kroppen, mens man ligger ned. Joseph Pilates sagde selv, at man efter 30 gange på en reformermaskine har fået en ny krop – det siger meget om, hvor effektiv en træningsform det er.

Hvad kan reformertræning?

Reformertræning kan give dig en stærk og sund krop, og det er vigtigt for et godt velvære. Det er vigtigt at holde sin krop ved lige, men det kan være svært at regne ud, hvordan det er klogest at gøre dét. Det behøves du dog ikke spekulere længe over, for du kan sagtens komme i dit livs form med en reformermaskine. Hvis du elsker at træne på en måde, der giver mening for hele kroppen, så er reformertræning helt klart noget for dig. Du kan blive lækker og tonet, uden at du skal løfte tunge vægte eller løbe lange hårde ture. Lyder det ikke fantastisk? Det er reformer træning også!

kvinde dyrker reformer træning

Alle muskler på én gang

Der er ingen grund til skiftevis at fokusere på at træne forskellige kropsdele, hvis man kan træne flere på én gang og samtidig gøre det effektivt – og det kan man på en reformertræningsmaskine. Det er samtidig ikke en motionsform, hvor det skal gå vildt hurtigt og fordi man sidder op eller ligger ned, så vil det komme til at føles mindre hårdt – uden at være det for musklerne.

Du kan mærke, hvordan de forskellige muskelgrupper arbejder sammen, mens du laver forskellige øvelser på reformermaskinen. Ved reformertræning er der fokus på kroppens styrke samt vejrtrækning, hvilket kan gøre det til en næsten mediterende form for motion. Det kan være, at det lige er den form for motion, du skal dyrke?